Conform de wetgeving ten aanzien van de bescherming van gegevens verzoek ik je mijn Privacy verklaring door te lezen. Dit beleid geldt voor alle diensten van Magnolia Studio.

Mijn visie op affiliate inkomsten

Voorheen had ik echt een vooroordeel over affiliate links. Ik vond het zó simpel dat ondernemers op die manier geld wilden verdienen en dacht ook oprecht dat iedereen maar alles zou promoten om inkomsten te genereren. Inmiddels weet ik wél hoe het werkt.

magnoliasites.nl/magnoliastudio - mijn visie op affiliate marketing

Affiliate links, wat zijn dat eigenlijk?

Wanneer een online product of dienst in de markt gezet wordt, is er veel aandacht nodig om bekendheid te genereren. Die aandacht kun je creëren door zelf veel te posten op social media, verschillende blogs erover te schrijven, video’s te maken, advertenties te plaatsen etc. Maar je kunt ook de enthousiaste gebruikers van je product of dienst uitnodigen om je te helpen bij het delen van jouw product of dienst.

Deze mensen zijn blij met jou en je aanbod en zij hebben ieder hun eigen netwerk, waardoor er een sneeuwbal kan ontstaan.

Zeker als iemand écht enthousiast is en veel volgers heeft, kan het bereik ineens snel groeien. En daarmee vaak ook je verkopen.

Toen ik voor het eerst in aanraking kwam met affiliate links dacht ik echt dat die mensen voor geld álles zouden promoten, ongeacht wat ze er zelf van zouden vinden. Ik geloofde er niks van en vond het maar een slechte zaak dat mensen zo werden verleid om dingen te kopen online. Later – toen ik mij meer ging verdiepen in online marketing – ontdekte ik een veel ‘zachtere’ kant van die affiliates. Want eigenlijk doen we dat allemaal af en toe al. Ook jij hebt vast weleens iets voor iemand anders onder de aandacht gebracht op je Facebook account of Instagram? Je had er wellicht geen affiliate link voor en dat leverde jou dus waarschijnlijk niets op. Jouw bericht zal dan ook niet veel meer dan een kennisgeving zijn geweest.

Een affiliate link is een url die de verkoper maakt voor jou, zodat hij/zij* kan tracken welke verkopen via jouw promotie gegenereerd zijn. Als jij dus een enthousiast bericht plaatst over een product of dienst waar je écht heel blij van wordt en iemand koopt door dat bericht het product of de dienst, dan ontvang jij in ruil daarvoor een percentage van dat verkoopbedrag. 

In de periode dat ik hier meer over ging lezen, zag ik ondernemers om mij heen ook gebruik maken van deze techniek om bekendheid te genereren voor hun aanbod. Diverse online trainingen werden actief door mede-ondernemers gepromoot in hun social media posts en ook via hun e-mail nieuwsbrieven. Zo vertelden zij wat het aanbod inhield en waarom zij het zo interessant vonden.

Ik kreeg eigenlijk persoonlijk advies van mensen die ik erg waardeerde.

Vaak werd er nog een bonus aan toegevoegd door de mede-ondernemer. Op deze manier zag ik beide ondernemers ontzettend groeien met hun business. En hun klanten werden ook blij van het aanbod waar zij gebruik van maakten. WIN-WIN-WIN dus.

Meer informatie door affiliate links

Een aantal webdesigners en online marketeers die ik al een tijdje volg, hebben een heuse business strategie gemaakt van affiliate links. Zij maken informatieve video’s en tutorials of schrijven een uitgebreid artikel over de producten die zij promoten. Ze vergelijken het met andere producten en geven vaak veel uitgebreidere informatie dan de verkoper zelf. Dat doen zij om meer affiliate inkomsten te genereren, maar wél van de juiste klanten voor wie het product of de dienst het meest geschikt is. Zij zorgen er op die manier voor dat je een beter beeld krijgt van het aanbod en daardoor een betere afweging kunt maken of het voor jou geschikt is.

Ik zag dus in dat zowel de koper als de verkoper, als degene die de affiliate links promoot er beter van wordt. En daarbij zijn er dus mensen die volledig kunnen leven van deze inkomsten. Dat was voor mij echt een eye-opener. Zolang je maar eerlijk bent over de producten en diensten die je promoot (wettelijk verplicht ook!), en je oprecht gelooft in het aanbod, kun je dus een extra inkomstenstroom creëren door affiliate links PLUS meer bereik.

Als webdesigner werk ik regelmatig met tools waarvoor affiliate links beschikbaar zijn, en in het verleden heb ik al vaak deze tools bij mijn klanten gepromoot omdat ik er enthousiast over ben.  Ik ben ervan overtuigd dat die tools mijn klanten zullen helpen succesvoller te worden in hun bedrijf. En als ik dat dan toch al doe, waarom zou ik er dan zelf ook niet iets aan overhouden, zodat ik een financieel gezonder bedrijf heb.

Waarom ik ook met affiliate marketing werk

Dat is de reden dat ik nu zelf ook met affiliate links werk. En in de nabije toekomst zal ik zeker ook mijn online producten en diensten via affiliate links aanbieden. Ik geloof echt in deze manier van werken en hoop je met dit artikel een eerlijk en realistisch beeld te hebben gegeven van affiliate marketing.

De tools die ik gebruik en waar ik super enthousiast over ben, vind je op de pagina Tips & Tools.

* overal in deze tekst waar ik hij gebruik, kan ook zij gelezen worden. 

Tot snel!

Liefs,
Bianca

Vond je dit bericht nuttig of interessant? Deel het met je netwerk via onderstaande buttons, want delen is vermenigvuldigen ♥ Dankjewel!

Bianca Molenaar

Ik help coaches & online ondernemers met het maken van een website die werkt voor je business. Authentiek zijn in wat je doet, maar ook een strategische aanpak om jouw bedrijf succesvol te maken. Het kan. En ik leer je graag hoe ♥
Bianca Molenaar | Website Coach voor Ondernemers | magnoliasites.nl/magnoliastudio

Hi leuk dat je er bent! 

Ik ben Bianca (33), webdesigner voor coaches en online ondernemers. Moeder van 3 heerlijke kids die inmiddels lekker op school zitten, gek op het nieuwe online werken en love all things color. Je maakt me blij met chocolade en als ik niet aan het werk ben, vind je me buiten in de natuur. Hoewel een avondje Netflix ook heel fijn is ;-)

Als je meer wilt leren over Wordpress websites en het opzetten van een online business, kijk dan zeker nog even rond op mijn website. Tot later ♥ 

DOWNLOAD GRATIS DE WEBSITE TOOLKIT

website toolkit mockup2
Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Meer klanten via je website?

Een strategische website begint met een duidelijk plan. Via de Website Toolkit die ik heb samengesteld, ga jij stap voor stap dat plan maken. Zo leg jij het fundament voor een website die klanten oplevert. Vul je gegevens hieronder in en ik stuur de Website Toolkit gratis naar je mailbox!

Something went wrong. Please check your entries and try again.
website toolkit mockup2