mijnverhaal - bianca molenaar - magnoliastudio

Waarom en hoe ik webdesigner ben geworden

Mijn achtergrond

Al zolang als ik me kan herinneren heb ik een buitengewone fascinatie gehad voor internet en alles wat er online gebeurt en mogelijk is. Mijn moeder ergerde zich er vroeger aan als ik weer eens veel te lang over mijn huiswerk deed en zij niet achter de computer kon, omdat ik allerlei websites aan het afspeuren was. “Wat moet je daar toch mee?” vroeg ze dan vaak.

Voor mij was het alsof de bibliotheek waar ik al graag kwam, ineens in mijn kamer stond. Internet was supertraag destijds uiteraard, maar ik vond het heerlijk. Alle kennis was ineens zo dichtbij.

Ik verdiepte me in de gekste onderwerpen en leerde elke dag wel iets nieuws. Mijn huiswerk daarentegen vond ik minder interessant. Begrijpelijk dus ook dat mijn moeder een tijdje het internet op mijn kamer afsloot.

Journalistiek

Toen ik ging studeren wilde ik dolgraag de journalistiek in. Nieuwe media en video. Ik ging naar de Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg en er ging een wereld voor me open. Ik vond alles geweldig! En ja, ook het op kamers gaan en wonen in een stad. Elke dag wel met vriendinnen naar de kroeg, dat ook.

Helaas mocht ik na een jaar de opleiding niet verder voortzetten. Ik had me toch iets teveel verdiept in álles. Te weinig focus en algemene kennis van de wereld was niet genoeg. Ik baalde als een stekker, maar besefte later ook dat het vast een reden had. Zoals alles in dit leven een reden heeft naar mijn idee.

Een verkorte opleiding tot secretaresse leverde me al snel een goede baan in de buurt op.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en ik ging in mijn eigen tijd verder met internet. Ik leerde websites maken en programmeren. De eerste website die ik maakte was voor een voetbaltoto met vrienden en familie die ver weg woonden. Wat een lol hadden we ermee.

Als vanzelf ging ik van daaruit ook websites voor vrienden en kennissen bouwen en ik professionaliseerde me steeds verder. In 2010 trouwde ik met mijn liefde waar ik al jaren mee samenwoonde. En in 2011 kwam onze eerste zoon. Ik werkte parttime en bleef me steeds verder verdiepen in WordPress en online marketing. Na de geboorte van onze dochter, begon het steeds meer te kriebelen. Ik las ondertussen alles wat er te lezen was over online marketing en leerde wat er voor nodig was om ook winstgevende websites te maken. Automatisering heeft altijd mijn interesse gehad, ook in mijn werk destijds. Ik vond het zo onlogisch om in de tijd waarin wij leven géén gebruik te maken van de mogelijkheden die er zijn. Waarom lijkt dat toch zo ingewikkeld? Ik verdiepte me zo ook steeds meer in het automatiseren van processen.

In 2013 kwam ik door reorganisatie thuis te zitten. Met inmiddels 3 kindjes in huis. Het was druk, maar elke vrije minuut die ik had stak ik in meer en meer leren online.

In 2015 toen mijn vader overleed voelde ik dat het moment daar was. Je leeft maar 1x en ik wilde zo graag doen wat ik leuk vindt én thuis bij de kinderen kunnen zijn. Met welke gewone baan kun je dat?

Bianca Molenaar | magnoliasites.nl/magnoliastudio | strategische websites voor online coaches

Ondernemer

Daarom trok ik de stoute schoenen aan en schreef me in bij de KvK. Die eerste maanden had ik enkele opdrachten, maar van een goede business was nog geen sprake. In maart 2016 startte ik met een online cursus waar veel vrouwelijke ondernemers aan mee deden. Precies mijn doelgroep. Ik kreeg de ene na de andere opdracht als Virtual Assistant. Ik genoot ontzettend van het werk en de leuke klanten.

Tegen het einde van 2016 besefte ik echter dat ik wel erg veel uren maakte en die droomjob was het nog niet echt geworden. Ik bleef maar 1-op-1 werken en mijn uurtarief was ook nog te laag. Daarbij kwam dat ik echt van alles deed en steeds weer bij moest leren. Mijn uren waren dus maar half productief.

Ik volgde allerlei cursussen om mezelf verder te professionaliseren op het gebied van webdesign en online marketing. En ik hielp mijn klanten aan systemen om hun online business te automatiseren en meer klanten te werven via hun website. Daardoor had ik ook plannen te over om voor mezelf zo’n online business op te zetten, maar er kwam steeds niks van terecht.

Niet alleen teveel opdrachten aannemen, maar ook 3 kleine kinderen in huis. Ik maakte het mezelf niet bepaald makkelijk. De balans tussen ondernemer en fulltime moeder zijn is soms erg lastig, maar ook daarin heb ik steeds meer geleerd. En juist dat gegeven zorgde ervoor dat ik steeds meer verlangde naar een eigen online business.

Ommekeer

De ommekeer kwam begin 2017, na een gesprek met mijn boekhouder. Ze gaf aan dat juist ik die zo goed weet hoe het moet, ook voor mezelf een online funnel moest ontwikkelen waardoor ik meer klanten kan helpen en minder tijd in mijn business aan het werk kan zijn.

Ze had zó ontzettend gelijk.

Onzekerheid, twijfels over wat ik dan ga aanbieden. Maar ik ging er toch voor. Ik startte met de Magnolia Live uitzendingen en ontdekte dat mensen écht blij worden van mijn kennis en enthousiasme voor het online ondernemen.

Nog steeds teveel opdrachten en te weinig tijd zorgden ervoor dat ik bleef hangen. Maar eind 2017 heb ik het dan eindelijk écht in een online business verwerkt. De Website Starter Kit is mijn eerste online product. Yeah!

Ik sta dus aan het begin van mijn eigen online avontuur, maar door mijn ervaring met het bouwen van online businesses voor mijn klanten, weet ik precies welke stappen ik moet zetten en dat vind ik zó ontzettend leuk. Ik geniet van ieder moment. Van het maken van afbeeldingen tot het schrijven van artikelen of het opnemen van interessante video’s.

Natuurlijk groei ik ook nog elke dag, en je kunt niet alles weten. Maar wat ik weet deel ik met alle liefde met jou. Om je verder te helpen en je te laten zien wat er mogelijk is.

Het nieuwe ondernemen

Door de komst van het internet is het nu mogelijk voor ondernemers een succesvolle online business op te zetten. Er is zoveel kennis die je kunt inzetten om jouw diensten op een deskundige manier aan te bieden en het voor je klanten onweerstaanbaar te maken om met jou te werken. Veel van je taken kun je ook automatiseren, dat maakt het nog veel leuker.

Mijn vroegere werkgever zal bij het lezen van deze zin hoogstwaarschijnlijk de rillingen krijgen, want hij had weinig met automatiseren. ‘Alles wat je automatiseert kan ook automatisch fout gaan!’ riep hij altijd. Maar toch kun je er niet meer omheen. Natuurlijk moet je zorgen dat je alles wat je automatiseert goed checkt en regelmatig nakijkt, maar in de basis is het toch geweldig als je niet steeds dezelfde terugkerende taken hoeft te doen? En daarbij ook nog je klanten eigenlijk veel beter en accurater van dienst kunt zijn?

Door geautomatiseerde emails kun je je klanten op hun wenken bedienen.

Volg mijn online avontuur!

Volg mij op mijn online avontuur en leer direct van mijn ervaringen. Ik deel alles met je, om jou ook te inspireren dat vrije leven te creëren door je online business. Ik geniet nu elke dag van mijn bedrijf en de mogelijkheden die het me biedt. Dit was wat ik wilde; de vrijheid om te ondernemen zoals ik dat wil.

Je kunt me volgen via facebook of instagram. En op Pinterest deel ik mijn eigen tips & inspiratie, maar ook de interessante artikelen van anderen.

En natuurlijk kun je me volgen via mijn website. Kom nog eens terug. Ik post regelmatig nieuws over mijn online avontuur 🙂

 

Scroll naar top