Conform de wetgeving ten aanzien van de bescherming van gegevens verzoek ik je mijn Privacy verklaring door te lezen. Dit beleid geldt voor alle diensten van Magnolia Studio.

Yes, we zijn weer back online!

Waarom was het zo stil de laatste tijd? En wat heb ik dan wél gedaan? Een blog over mijn intenties, mijn struggles en alle nieuwe ontwikkelingen in mijn business. Good to be back!

magnoliasites.nl/magnoliastudio - back online

Het was stil

Begin dit jaar kwam mijn website online. Ik deed de Magnolia Live Workshops en bouwde aan mijn e-maillijst. De eerste blog stond online en ik dacht, nu ga ik alles wat ik weet delen. Na een aantal Magnolia Live Workshops besefte ik dat ik compleet zonder strategie gewoon maar online zichtbaar aan het worden was. Maar wat wilde ik daarmee? Waar ging het heen? Alles wat ik deed was maatwerk en kwam nauwelijks uit met mijn tijd / gezin. Hoe wilde ik nog meer klanten gaan bedienen? 

Voor de zomervakantie besloot ik daarom te stoppen met de Magnolia Live uitzendingen en me volledig te richten op het afronden van lopende projecten en het stoppen van langlopende samenwerkingen. Er moest strategie komen. Ik heb zoveel kennis en heb zoveel te delen, en daar heb ik ook zoveel zin in! Het kan toch niet zo zijn dat ik daar geen tijd voor heb en alleen maar van project naar project zwerf zonder enig doel?

Het omslagpunt

Tijdens de zomervakantie heb ik de plannen waar ik al maanden mee rond liep eindelijk vorm kunnen geven. Notitieblokken vol met ideeën! En langzaam ontstond daar vanzelf die strategie, de structuur. En een mooi product. Of twee eigenlijk. Maar alleen met een product ben je er nog niet. Toen begon het eigenlijk pas! Alles wat ik al die tijd al aan anderen leer, en waar ik anderen mee help, mocht ik nu gaan toepassen voor mezelf. Mijn eigen online strategie en sales funnel. Het opzetten van mijn eigen online business. SPANNEND!

Ik ging aan de slag met lijstjes. Wat moest ik allemaal maken en wat is waaraan gekoppeld? Natuurlijk moeten er blogberichten komen, social media berichten, afbeeldingen voor alle platforms en blogs, afbeeldingen voor in mijn website, email automations, PDF werkboeken en videolessen, een online leeromgeving, PDF downloads, opt-in formulieren, salespagina’s en thank you pagina’s. De hele mikmak.

BOEM, dat is best veel werk. Normaal gaf ik mijn klanten een zetje ‘dit moet je maken en dat’ en dan kreeg ik het aangeleverd. Nu moest ik het allemaal zelf maken. En dan is werkelijk elk zinnetje wat je schrijft niet goed genoeg. Twijfel slaat toe. Maar ik was en ben zo overtuigd van dit concept, dat ik keihard door heb gewerkt. Gewoon gaan. Niet meer stoppen. Lijstjes blijven maken, vinkjes zetten. Lijstjes weer aanvullen. En gestaag ontstond daar steeds meer een totaal plaatje. Mijn website kwam stukje bij beetje tot leven. Mijn hele plan en concept waar ik al die tijd al over droomde, het werd eindelijk echt!

Bloggen, Canva en emails schrijven

Nadat ik de salespage heb gemaakt, heb ik de online lessen voor de Website Starter kit opgenomen en mijn vernieuwde website zo goed als klaar gemaakt. Daarna ben ik aan de slag gegaan met de blogs en e-mail automation. Ik houd zo van de online mogelijkheden. Je kunt je werk zoveel makkelijker maken voor jezelf, als je maar weet welke tools je moet gebruiken en hoe je die inzet voor je business. Ik schreef het ene na het andere blogartikel en zette het klaar om later te publiceren, zodat de eerste weken na de lancering van mijn website automatisch mijn posts doorlopen. Na al die weken zwoegen aan mijn eigen concept moet er ook weer geld verdiend worden met projecten, dus het is fijn dat mijn marketing gewoon kan doorlopen op de achtergrond. In Canva maakte ik een batterij aan afbeeldingen om te posten op social media en op Pinterest. Zo’n fijn programma is dat! In de online cursus komt Canva ook aan bod. Ik geef je tips en trucs en laat zien hoe je zelf professionele templates maakt die je gemakkelijk kunt hergebruiken. Ook heb ik bergen e-mails geschreven die klaar staan om op het juiste moment verzonden te worden. Lang leve de automations 🙂

Online Cursus ‘Zelf mijn website maken’

Een cursus die je volledig online kunt volgen, met uitleg over de tools die ik aanraad en waar ik mee werk. Videolessen in combinatie met PDF werkbladen en documenten om je te helpen bij het maken van de converterende website. Want dat is en blijft mijn uitgangspunt; een website die voor je werkt. Als ondernemer heb je een hele belangrijke taak, en dat is geld verdienen. Anders heb je geen onderneming maar een hobby. En geld verdienen kan tegenwoordig heel goed via je website.

In de online cursus leer ik je dus naast hoe je dat technisch doet – met hele simpele tools waar iedereen mee kan werken – ook hoe je strategisch een goed converterende website opzet. De cursus gaat veel verder dan alleen WordPress. Als je een online business wilt opzetten, dan is deze cursus écht de eerste stap. De lessen zijn verdeeld tussen basislessen en vervolglessen. Heb je al wel wat kennis van WordPress en websites, dan kun je wellicht een deel van de lessen overslaan. Ik heb alles in kleine mootjes gehakt zodat je snel kunt vinden wat je zoekt.

De online cursus zal binnenkort gelanceerd worden. Houdt mijn website in de gaten als je wilt weten wanneer, of abonneer je op de maillijst zodat ik jou als eerste kan informeren zodra de cursus LIVE gaat.

Website Starter Kit

Het pareltje waar ik de laatste tijd aan heb gewerkt is de Website Starter Kit. Daarbij krijg je een basis website gevuld met templates en layouts, geheel in jouw branding/huisstijl voor je klaargezet. Met 1-op-1 begeleiding van mij en online videolessen. Dat is echt iets wat ik miste in het online landschap. Een middenweg tussen maatwerk en diy.

Met deze kit heb je eigenlijk alle tools in handen om heel snel online te zijn, en ik help je daar ook bij. Je krijgt advies over je aanpak en ook over de inhoud van je website. Bij aankoop van de kit ontvang je een PDF met uitleg, en een checklist met wat nodig is voor een website die goed converteert.

In 2 sessies gaan we aan de slag met de tools en hoe je die zelf kunt gebruiken, maar ook je strategie. Welke keuzes maak je en welke opties heb je allemaal?

Wil je met mij aan de slag met een Website Starter Kit? Lees er hier alles over. 

Doelgroep / niche / ideale klant

En dan de doelgroep, de niche. Mijn klanten zijn bijna altijd coaches. Telkens op een ander vlak, maar wel coach. En vaak willen mijn klanten een deel van de werkzaamheden zelf doen, of kunnen doen. Als je online werkt deel je regelmatig nieuwe inhoud en het is niet handig of simpelweg te duur als je daar steeds een webdesigner of VA voor nodig hebt. Zeker als je nog maar net begint, of nog niet zoveel inkomen genereert.

Met deze producten/diensten wil ik deze groeiende groep ondernemers graag een helpende hand reiken. Ieder heeft zijn eigen expertise, en die van mij is WordPress Websites.

In beide varianten gaan we ook aan de slag met jouw doelgroep en ideale klant. En ook in de blogs zal ik erover schrijven. Kortom, er staat veel te gebeuren op deze website en ik vind het heerlijk om weer terug te zijn.

Tot snel!

Liefs,
Bianca

Vond je dit bericht nuttig of interessant? Deel het met je netwerk via onderstaande buttons, want delen is vermenigvuldigen ♥ Dankjewel!

Bianca Molenaar

Ik help coaches & online ondernemers met het maken van een website die werkt voor je business. Authentiek zijn in wat je doet, maar ook een strategische aanpak om jouw bedrijf succesvol te maken. Het kan. En ik leer je graag hoe ♥
Bianca Molenaar | Website Coach voor Ondernemers | magnoliasites.nl/magnoliastudio

Hi leuk dat je er bent! 

Ik ben Bianca (33), webdesigner voor coaches en online ondernemers. Moeder van 3 heerlijke kids die inmiddels lekker op school zitten, gek op het nieuwe online werken en love all things color. Je maakt me blij met chocolade en als ik niet aan het werk ben, vind je me buiten in de natuur. Hoewel een avondje Netflix ook heel fijn is ;-)

Als je meer wilt leren over Wordpress websites en het opzetten van een online business, kijk dan zeker nog even rond op mijn website. Tot later ♥ 

DOWNLOAD GRATIS DE WEBSITE TOOLKIT

website toolkit mockup2
Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Meer klanten via je website?

Een strategische website begint met een duidelijk plan. Via de Website Toolkit die ik heb samengesteld, ga jij stap voor stap dat plan maken. Zo leg jij het fundament voor een website die klanten oplevert. Vul je gegevens hieronder in en ik stuur de Website Toolkit gratis naar je mailbox!

Something went wrong. Please check your entries and try again.
website toolkit mockup2